Utmaningar av olika slag

Det blev en tidig morgon för att hinna slutföra ett grupparbete som skulle vara inlämnad senast 13.00. Det visade sig bli en rejäl utmaning. Mina studiekompisar var väldigt sena med sina delar och när jag upptäckte en mängd olika fel blev det ont om tid. Kommunikationen var inte det bästa. Idag, vid 11.30 hade vi möte och då upptäcktes att en person dels inte att koll på tekniken vilket försenade mötet med en halvtimme, dels fortfarande inte var klar. Sådant gör mig stressad. De hela slutade med att vi lämnade in med tre minuters marginal. Det kändes inte ok, för detta hastverk.

Under de senaste dagarna har jag kämpat med mig själv. Jag har intalat mig själv att vi inte ska överarbeta och att jag ska lita på att alla gör sitt. Det ångrar jag lite nu. Till nästa steg i arbetet ska jag var tydligare med hur jag önskar att vi ska arbeta. Vi är tre väldigt olika personligheter och behöver hitta ett gemensamt arbetssätt. Det fungerar inte att var och en gör som den själv vill och tycker är ok.

Resten av eftermiddagen och större delen av kvällen, har jag fortsatt plugga på egen hand. Jag läser och gör övningsuppgifter. Jag fattar nästan. Men alla polletter har nog inte ramlat ner än. Vissa delar har jag svåre att förklara.

Hann inte med något längre motionspass idag men åtminste en kort promenad för att få lite luft. Nu ska jag bara räkna några övningar till, sedan lägga mig på soffan och läsa. Jag blir så matt av dessa långa dagar och behöver även lite vila.

Annons

6 tankar på “Utmaningar av olika slag

  1. Överarbeta är kanske onödigt men jag tycker att det är en självklarhet att göra sitt bästa och att ta uppgiften på allvar. Jag vill känna att jag gjort vad jag kunnat när jag lämnar in ett arbete. Av erfarenhet vet jag dock att inte alla resonerade på samma sätt utan nöjde sig med att lägga ribban lågt. Det gjorde mig väldigt frustrerad många gånger.

    • Jag vet ju innerst inne att det är viktigt att vara överens redan innan man startar. Samtidigt är det lätt att underskatta hur olika man kan se på saken. Men, men, det är bara att lära av sina erfarenheter.

    • Någon vila blev det inte, men jag får skylla mig själv. Jag håller tummarna för att vi får godkänt på uppgiften men jag är inte alls säker.

  2. Jobbigt det där när en inte kan lita på att folk gör det de ska. Eller att man jobbar på väldigt olika sätt. Det är nog bra att försöka komma överens innan och vara extremt tydlig.
    Hoppas det går smidigare nästa gång!

    • Det är inte lätt att vara människa. Tänker att vi även reagerar olika på stress vilket också kan bidra. Ska ta upp detta vid nästa möte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.