Utedag

Fredagen blev en skön utedag. Solen sken och jag skyndade på att göra dagens göromål under förmiddagen. Packade ryggsäcken och tog en promenad, kanske 1½ timme norrut längs stranden på en sjö. Svängde av för att komma till en favvo-lunchresturang och bjöd mig själv på en god lunch.

Valde att ta en annan väg hem, längre men med flera stopp. Första stoppet var ett bibliotek (eller en filial, vi har flera i kommunen). Jag lämnade tillbaka två böcker och lånade fyra nya. Nästa stopp blev en matvaruaffär där jag köpte äpplen som jag ska ge till ”mina” koltrastar. De är lite kräsna och jag snäll.

Fortsatte vidare och tog en avstickare till en kyrka för att tända ljus. Sedan nya vägar för att se områden som jag inte sett tidigare. Ju fler avstickare och stopp, desto länge blev vägen hem och desto tyngre blev min ryggsäck. Kanske inte den mest optimala planeringen men det blev i alla fall en jätteskön dag. Några minusgrader som kändes helt okej så länge jag var i lä, men där vinden tog i, bet det i kinderna.

Man måste ha gott om tid för att kunna unna sig sådana dagar. Det är intressant att se hur mycket det finns att upptäcka i sitt närområde. Tyvärr saknas mysiga caféer längs dessa stråk. Desto godare med en nybryggd kopp när jag kom hem och sedan får sträcka ut sig på soffan, värma sig under en filt och ha en bra bok att vila ögonen i.

4 tankar på “Utedag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.