Retreat på temat Berget

Eftermiddagen har inneburit ett retreat för min del. Det är kyrkan som arrangerar korta retreat några gånger på termin och jag är en trogen besökare. Under några timmar på eftermiddagen får man chans att var här och nu, i gemenskap med andra under tystnad och få tid att umgås med sig själv. Vad man vill använda tiden till, är upp till var och en.

Retreatet inleddes med en gemensam avslappning där en ledare vägledde oss genom avslappning av hela kroppen. Sedan lästes en text som gavs tid och tankar för reflektion. Därefter fanns möjligheter att läsa, måla, tänka, bara vara eller vad man själv känner behov av. Jag målade. För mig betyder det mycket, att först slappna av och sedan låta penseln leka. Det blir inte bilder att visa upp men de betyder mycket för mig och ger mig vägledning. Det hela avslutas med meditation. Under eftermiddagen finns även fika att tillgå.

När jag målade berg, utan att tänka, blev det gröna kullar. Det kändes mjukt och hoppfullt. I tanke och bild, kändes det vilsam att sitta på ett berg, lutad mot ett träd och få perspektiv. Det gav en varm känsla, en känsla av frihet och det känslan tar jag med mig.

2 tankar på “Retreat på temat Berget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.