Irriterande telefonförsäljare

Blev så otroligt irriterad idag när jag tog emot ett samtal. Den unga kvinnan presenterade sig med ett företagsnamn, som inte finns, och hävdade att det gjorde en säkerhetsundersökning i mitt område och frågade om jag har brandvarnare. Jag svarade att jag inte vill uppge det, och kvinnan blev otroligt irriterad. ”Meh, jag frågade bara om du har brandvarare…” suckade kvinnan surt. Då bad jag om hennes namn och kontaktuppgifter till företaget men innan jag var klar hade hon lagt på.

Har sökt på numret, som är okänt, och även på olika företagsnamn. Som jag förstår det är det ett företag som vill sälja brandlarm.

Förutom det oproffsiga samtalet, är hela grundarbetet oproffsigt. Nu hann jag ju inte ta reda på hur det fått tag i mitt nummer till mobiltelefon. Däremot, eftersom jag bor i hyresrätt där hyresvärden försett alla lägenheter med brandvarnare, är jag knappast målgruppen. Det är inte så proffsigt att missa den aspekten. Dessutom är det ett mycket lågt säkerhetstänkande att ringa och fråga om säkerhetsfrågor. De borde de veta.

För min del blir jag arg och irriterad men jag förstår om andra blir rädda och osäkra. Det är inte okej, tycker jag.

8 tankar på “Irriterande telefonförsäljare

  1. Nej, det är verkligen inte ok. Det var kanske inte det dom var ute efter heller. Jag har hört att vissa som ringer är ute efter att man ska svara ”Ja” på en fråga och sedan att man binds till något slags avtal. Det är så otrevligt med sådana samtal.

  2. Använder du Nix? På så vis kan man undvika några sådana samtal … för de är ju jätteirriterande!

  3. Riktigt dåligt! Jag har NIX på min telefon och alla telefonförsäljare som ringer ändå anmäler jag. Det händer inte så mycket, men de får en prick på sig. Och nu var det väldigt länge sen nån säljare ringde, tack och lov.
    Om du vill försöka luska lite kan du prova webbplatsen Vem ringde? http://www.vemringde.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.