Vinterväglag

Har varit ute och pulsat i snön. Det har kommit en del snö i Stockholmsområdet men däremot har inte snöröjningen kommit igång ordentligt. Idag blev det inte min vanliga runda utan jag kryssade fram mellan olika varuhus och köpcentrum i närområdet för att spana efter bokreafynd. Ena stunden är det mulet och snöfall, nästa strålande sol och helt plötsligt tar vinden i så att jag knappt kan stå rakt. Det är inte den motionsrunda jag tänkt mig, men den tar rejält på krafterna.

Reflekterade över bristen på snöröjning. Vid köpcentrum och butiker finns stora parkeringar. Nu på förmiddagen var de nästan tomma. Det hade varit perfekt läge för plogbilarna att röja upp ordentligt. Kanske att de väntar tills i natt. Nu fick bilarna sladda fram i snön. Och ingen ser vad som är parkering, kantstenar eller gräsmatta.

Något jag upplevde som positivt var dock att de få bilar som var ute, körde sakta och höll avstånden. Det kändes bra. Jag går inte över gatan om jag inte ser att bilarna stannar och har grepp mot väglaget. Idag visades respekt. Det gäller i mitt lilla områden. Media rapporterar dock om trafikproblem, både på större och mindre vägar.

Under hela min promenad så stötte jag inte på en enda plogbil. Undrar förstås var de är någonstans, eftersom jag rört mig i områden men många olika vägar.

Nu väntar kaffe. Det är kallt ute idag och kylans sitter nu i mina ben. Jag ska brygga riktigt hett kaffe för att värma upp mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.