Desperata småfåglar

De senaste somrarna har jag haft visst bekymmer med grannen som bor på bottenvåningen. Han har en uteplats där han gärna grillar och röken och matoset hamnar bland på min balkong och i min lägenhet då jag ofta har balkongdörren öppen. Det är inte tillåtet att grilla på balkongerna och det är tydligt att man ska gå iväg en bit från husen för att inte störa andra. Det tycker dock inte de som bor på bottenvåningen eftersom de, så klart, vill nyttja sina fina uteplatser.

Varje gång det ryker på mig, funderar jag över olika hämndaktioner. Det är förstås bara en rolig tankelek, inget som jag genomför. Men jag tänker att de vore nyttigt för personen att förstå att det har sina fördelar att visa hänsyn till andra.

Idag har jag bekymrat mig för småfåglar. När jag var ute på balkongen, råkade jag skrämma iväg ett par som satt och kurade i ett hörn. Jag misstänker att det var skönt för dem att sitta skyddat i värmeläckage från huset. Under hela dagen har olika fåglar besökt balkongen och letat efter något ätbart. Jag har ingen fågelmat på balkongen eftersom jag inte vill att fåglar ska bosätta sig på där. Den är alldeles för liten för det. Det räcker med alla fåglar på tillfällig visit som sitter på balkongräcket och kackar. Då kom idén… tänk om jag råkar spilla ut mat som hamnar på uteplatsen på bottenvåningen… Eller råkar hänga upp fågelmat på busken alldeles nära uteplatsen. Då får grannen många fåglar att studera.

Nej, inte ens det kommer jag att göra. Men det kan vara skönt att få dagdrömma ibland.

4 tankar på “Desperata småfåglar

  1. Jag hade samma problem som du med grannar som grillade och rökte direkt under min balkong, utan att visa någon hänsyn. Efter förra sommaren fick jag nog och i februari flyttade jag. Då hade jag förstås först försökt prata med dem flera gånger, sedan kontaktat bostadsrättsföreningens ordförande (två stycken, till och med). Inget hjälpte och eftersom jag blev så störd av röken (jag kunde sitta på min balkong en vecka av hela sommaren 2017) gav jag upp och flyttade, som sagt.

    I min nya bostadsrättsförening får man inte grilla på balkonger eller uteplatser förutom med elgrill. På innergården finns en fin murad grill som man kan använda sommartid.

    PS Jag hade talgoxar på min balkong, men matade dem inte mer än någon enstaka gång. De smutsade inte ner så mycket varken hos mig eller dem under… 😉

      • Om jag vänder på steken och går till mig själv, hur jag skulle reagera om någon klagade på att jag störde på något sätt… Då skulle jag skämmas och försöka ändra mitt beteende. De flesta av oss klagar ju inte utan att det faktiskt ”är något”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.