Dags för hårdare träning

Det är smärtsamt att inse att jag måste börja träna hårdare, förmodligen behöver min kropp styrketräningen. Det främsta skälet är förstås att jag behöver bli starkare, men det är en annan orsak som gjort mig uppmärksam på faktum.

Sedan en tid tillbaka är jag mer noggrann med vad jag äter och när jag äter. Jag håller koll och försöker skaffa nya, sunda vanor. Det ger en mycket märkbart resultat på vågen. Däremot syns det inte på kroppen. Jag har fått rådet att mäta med måttband och där finns knappt märkbar skillnad. Det har gjort att jag numera grubblar över varifrån mina kilon försvinner. Kanske att jag mäter på fel ställen? Tänker att det kanske är bra, tex om det är fett som försvinner från inre organ. Kanske att vattenhalten i kroppen spökar på något sätt som gör att viktminskningen inte syns i centimetrar.

Eller så är det så att jag måste träna hårdare, dvs annat än powerwalks, för att kroppen ska kunna omformas så att det syns även med måttband. Visserligen är det inte viktigt, det viktigaste är att jag mår bra, är pigg och glad och får leva ett friskt liv. Men jag behöver bli starkare och jag vill kunna sluta grubbla. Å andra sidan, enligt min långsiktiga plan så ligger hårdare träning bara några veckor bort. Att kroppen ligger lite före min plan, är inte så dumt.

Min erfarenhet sedan tidigare är att det nästan alltid är en stor utmaning att få min plan, min kropp och mitt medvetande att ligga helt i fas. Förändring tar tid och är inte alltid planenlig. Det är nog helt naturligt. Oavsett, så skulle jag antagligen må gott av att träna lite styrka. Även om jag tycker att det är trist.

2 tankar på “Dags för hårdare träning

  1. Att träna är skittrist, tycker jag, och har inget intresse alls för det. MEN… snart ska jag börja gå till jobbet och bara det tror jag gör mig gott. Många av mina krämpor kommer faktiskt av att jag rör mig för lite…
    Så kämpa på och hoppas att du hittar träning som funkar och är njutbar. Tycker du är duktig som går så mycket och långt och blir både impad och inspirerad.

    • Jag har aldrig varit en träningsmänniska men jag försöker, periodvis. Just nu ångrar jag lite att jag valde att köpa träningskort på Medley. Fördelen är tillgången till simhallen men jag saknar Friskis & Svettis. Men, men, jag ska nog kunna hitta bra träning även på nya stället. Livet är inte bara nöjen. Tydligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.