Mer till återvinningen

Känner mig larvigt nöjd i kväll. Sedan tid tillbaka har jag haft problem med batteriet till min dator. Eftersom min förra dator dog av laddningsproblem, så har det varit en viss oro hos mig. Eftersom jag saknar IT-support och måste jag helt enkelt fixa allt själv, helst innan det är för sent. Nu har jag lyckats förstå vilket batteri jag behöver, beställt och idag har hämtat ett nytt batteri som kom som paket. Blev lite orolig då det nya batteriet var dubbelt så stort som det gamla. Med list kom jag på hur det skulle monteras och nu har jag en välmående dator igen. Det var ju förstås inte alls svårt, när jag väl tog tag i att lösa problemet.

Nu återstår att klura ut var jag kan lämna in det gamla batteriet. Kom att tänka på min lilla burk med nagellack, som ska till återvinning. Kanske att batteriet kan göra sällskap! Jag har kollat upp att det finns en mobil återvinningsstation som kommer på besök en gång i månaden. Snart är det dags och då ska jag dit och kolla läget. Jag vill ju göra rätt för mig och därmed få ytterligare en anledning till att känna mig larvigt nöjd.

10 tankar på “Mer till återvinningen

  1. Batteriåtervinningen bör vara rätt ställe. Ibland finns de som röda brevlådor. I Täby Centrum p-garage finns batteriåtervinning brevid p-automaten har jag sett. Ska undersöka det närmare

    • Tänkte att holkarna var för mindre batterier men det kanske fungerar. Ska även kolla vårt eget grovsoprum. Där finns nog både batteriholk och insamling av elavfall. Tack för tips!

  2. Bra jobbat.Klart att batteriet ska till återvinningen och det brukar finnas små speciella lådor lite här och var, bland annat i vår Willy’sbutik!

  3. Väldigt bra gjort, batteribytet. Trots att jag jobbar på en IT-avdelning skulle jag nog inte fixa det. Eller kanske… möjligen… om jag finge konsultera nån tekniker på avdelningen… 😛

    • Det är superlätt när man kan det! Men för mig var det en tröskel att komma över, att hitta rätt modell mm. Lätt att skjuta upp sådan problem. Men nu är det gjort!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.