Flugornas herre

Flugornas herre av William Golding säga vara ”En av den moderna världslitteraturens främsta och mest lästa romaner”. Fy bubblan, tänker jag. I min uppfattning är det en otäck berättelse och jag hoppas att människor även läser andra typer av berättelser.

Ett flyghaveri gör att ett gäng pojkar, 6-12 år, hamnar på en öde ö i Söderhavet, där de försöker leva. De börjar bra med idéer om att ha vissa regler, välja en ledare och dela på arbetet men ganska snart börjar rädsla och oro sprida sig och även osämja. Berättelsen växer och växer och i mitt tycker, till riktigt ryssliga beskrivningar.

Att läsa boken är en del av mitt eget projekt ”50 innan 50” där jag bland annat läser klassiker och en del annan litteratur som jag redan borde ha läst och kan bidra till min bildning. Men hu, ska det vara så här otäckt, blir jag tveksam. Hoppas nästa bok blir mer angenäm.

4 tankar på “Flugornas herre

    • Har sett att det är ganska unga som får läsa boken i skolan. Känns ju lite otäckt men samtidigt kan det ju leda till otroligt värdefulla diskussioner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.