Edsviken runt

Idag är en speciell dag och eftersom jag förstod att koncentrationen inte skulle finnas idag, begav jag mig ut på en heldagspromenad/vandring runt Edsviken. Edsviken är en havsvik och det är en rutt på 28 km som gick längs vattnet i Danderyd, Solna och Sollentuna. Kängor, ryggsäck och distansen gör att det känns mer som vandring än promenad. Det är ingen skyltad runda, så man får kolla lite på kartan innan man beger sig ut. Dock har framförallt Danderyd och Sollentuna gjort satsningar på stigar och promenadvägar längs vattnet. De har verkligen gjort fint och ökat tillgängligheten.

Eftersom det är så pass långt, behöver jag några pausar. Jag går inte så fort, stannar gärna, fotograferar och tar in omgivningen. Det tog verkligen lång tid att ta sig runt. Samtidigt, att få stanna vid Ulriksdals trädgårdar och fika, det gör att man orkar gå lite till.

Det var kallt och tidvis blåste det kallt. Jag tycker att det är lite svårt att klä sig för den här typen av promenader. Lager på lager fungerar fin, särskilt på överkroppen men jag har inga perfekta brallor. Idag var det i alla fall skönt med långkalsonger. Och mina icebugs var förstås ljuva att gå med.

Det trista dela av rundan är vid Danderyds sjukhus. Där finns ingen härlig strandpromenad, kändes mer som en byggarbetsplats. Jag kom aldrig på vilken väg som är bäst. Dessutom behöver man hitta bron över till Bergshamra. Det är ju en havsvik, så man måste över vatten. Den bro jag hittade är den som går vid E18, vilket känns trist. I Bergshamra var det mycket svårt att hitta stigen. Det är jättesvårt när det är snö överallt. Solna har inte alls satsat på promenadstråk som Danderyd och Sollentuna.

Sista halvmilen var jobbig. Jag var stel i hela kroppen av alla steg jag tagit. Fötter, ben och rygg värkte, skymningen föll och både busshållsplatser och bussar lockade förföriskt. För mig, där jag är idag, är 28 km lite för långt. Men jag gjorde det! Och jag gör gärna om det igen. Jag ser verkligen fram emot att få möta alla årstider längs stränderna. Och jag tänker att mer träningen kommer rundan kännas lättare och lättare.

Det hann bli mörkt innan jag var tillbaka vid startplatsen igen. Härligt trött och mycket sliten. Jag fick en egen dag, en dag med mina egna tankar och ett fint sätt att göra sorg och saknad mer hanterbar. Nu är det riktigt skönt att få vila i soffan med gosig tröja, raggsockor och pyjamasbyxor i flanell.

5 tankar på “Edsviken runt

  1. Det var verkligen en rejäl vandring men vissa dagar är det skönt att komma ut och gå. Tänka på allt eller inget liksom… Rätt kläder är dock ett måste men du lyckades ju bra. Dock kan jag tänka mig att det var skönt att sjunka ner i soffan när du väl var hemma igen.

  2. Pingback: Låter benen vila | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.