Dags att fylla kylen

Julenmaten sinar. Idag tog både julkorven och rödkålen slut. Det är dags att fylla kylen igen. Jag behöver ägg , fetaost och ruccola för att kunna göra min favoritomelett. Kanske att det även är dags att förnya sig, hitta en annan paradrätt? Läste förresten att ruccola heter senapskål på svenska. Undrar om någon använder det namnet?

Normalt sett skriver jag aldrig inköpslista. Det innebär att jag tar vad jag hittar och sedan tycker jag att det inte finns något i kylskåpet. Borde jag komma till insikt att det är dags för en förändring? Jo, men inspirationen tryter. Jag är inte motiverad.

Hoppas att jag kan överraska mig själv och komma hem med nya typer av matvaror än vad som brukar bo i min kyl. För att komma hem behöver jag dock gå ut och ta mig till affären. Regn och +2 grader är inget väder som lockar till promenad. Kanske att jag tar bilen.

Det här med att se nyåret som en tid för nya vanor, är nog inte min grej.

12 tankar på “Dags att fylla kylen

  1. Undrar om du kom hem med något spännande?! Jag däremot har alltid inköpslista med vad som behövs köpas. Planerar middagar och liknande för hela veckan och handlar efter det. Det krävs ju bara att du byter ut en sak i din omelett så har du förnyat. Aldrig hört namnet senapskål. Konstigt namn. Är det ens en kål? Trodde det var en grönsak….

  2. Senapskål har jag aldrig hört förut, tack, nu har jag lärt mig nåt nytt!
    Även här ska handlas. Jag har emellertid några sillbitar kvar från julen så jag ska köpa potatis etc till den idag. I morgon tänkte jag äta rester från nyårsafton. Det känns bra att äta upp och inte kasta.

  3. Jag hade en period en ambition att laga minst en ny rätt i veckan men tyvärr blir det inte så ofta som det var tänkt. Inköpen går snabbt på rutin vilket väl är på gott och på ont!

    • För min del handlar et om bristande intresse. Ibland tänker jag att det bara är att acceptera. Å andra sidan vill jag äta bättre, mer hälsosamt både för min kropp och miljön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.