Läsåret 2017 och framtiden

Inför årets start hade jag en tanke om att det vore rimligt att läsa en bok i veckan i genomsnitt dvs 52 böcker på ett år. Det var en inriktning/ambition mer än ett mål. Resultatet blev 61 lästa böcker.

De böcker som gjort störst intryck på mig:
Känslan av ett slut av Julian Barnes
Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr
Nocturner av Kazuo Ishiguru
En engelsk gentleman av Jane Gardam
Störst av allt av Malin Persson Giolito

Av detta kan jag konstatera att även om jag läser en del feelgood-romaner, så är det inte de som fastnar i hjärtat. Jag brukar även säga att jag främst läser samtida svenska författare, vilket snart inte längre är sant.

Nu ser jag fram emot 2018 som bokår. Tänker att samma genomsnitt, som för 2017, i bokläsning är rimligt dvs 52 böcker bör jag kunna läsa på ett år. Jag behöver dock tänka mer på mitt projekt- 50 innan 50 – där jag ska läsa 50 böcker från min bildningslista innan jag fyller 50 år. För att nå målet bör jag läsa 16 böcker under 2018 (eftersom jag redan ligger lite efter min plan).

Nytt mål för 2018 är att jag inte ska köpa några nya böcker. Jag ska låna på biblioteket, läsa de jag redan äger eller köpa på loppis eller antikvariat. Det ska gynna både miljön och min egen ekonomi. Det här borde jag börjat med för länge sedan, så det är hög tid. Nu börjar jag!

15 tankar på “Läsåret 2017 och framtiden

    • Jag tycker att det är lite olika, vissa bibliotek är mer inspirerande än andra. Jag brukar notera boktips från tidningar och tv-program. Visp så beställer jag via nätet, men det ska jag sluta med. Jag ska skriva upp i ett block.

  1. Jag läste… 103, tror jag. Men så är läsning mitt absolut främsta fritidsintresse. Periodvis recenserar jag böcker också, dock inte sen några månader tillbaka eftersom jag har en flytt att stå i. (Kaos i tillvaron, med andra ord.)

  2. Vilket ambitiöst mål att läsa 16 bildningsböcker också. Det borde jag bli lite bättre på att läsa också, skyller lite på att det finns så många intressanta böcker att läsa. Lycka till med läsningen!

      • Kul med långsiktiga projekt inom läsningen. Ja men att ha det som mål är en väldigt bra början om inte annat. Det är ju tyvärr det, inte lätt att välja vilken bok man ska påbörja härnäst alla gånger.

    • Jag har ingen fast lista än, den är fortfarande under utveckling. Det är en blandning av både svenska och utländska författare, mest romaner, klassiker, moderna klassiker och annat som jag borde ha läst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.