Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden

Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan är en lättsam och mysig berättelse om en hårt arbetande kvinna i det lilla ö-samhället utanför Cornwalls kust. Det är den tredje och sista boken i serien om den unga kvinna, som å ena sidan har en hel del utmaningar att tampas med, å andra sidan får otroligt hjälp.

Det här är feelgood med mycket värme och kärlek. Det finns visserligen några mer allvarliga delar i berättelsen men några större djup är inte att förvänta sig. Jag läser och myser, som att återse en gammal vän. Det är mysigt en stund men inget jag skulle orka med i längden. För mig passade detta jättebra som avkoppling under julen. En nackdel är dock att man blir sugen på gott bröd eftersom beskrivningarna är så underbara.

Har noterat att Jenny Colgan har skrivit en ny bok med en ny hjältinna som ”Den lilla bokhandeln runt hörnet”. I sinom tid vill jag förstås även läsa den.

Så här tyckte jag om de tidigare böckerna i serien:
Det lilla bageriet på strandpromenaden
Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden

11 tankar på “Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden

  1. Den lilla bokhandeln runt hörnet har jag på min läslista. Författaren är ny för mig och har inte läst henne tidigare. Tack för boktipset! Ibland är det skönt att läsa ”lättare” böcker.

    • Förstår precis vad du menar. Ska de aldrig lära sig? I andra böcker störs jag av förutsägbarheten, i denna här typen av böcker lutar jag mig tillbaka i trygg förvissning om att allt kommer att ordna sig.

    • Kul! Ibland finns en viss trygghet i det förutsägbara, man behöver aldrig bli upprörd eftersom man vet att allt blir bra. Urtråkigt om alla böcker var sådan, men ibland skönt som avkoppling.

  2. Pingback: Den lilla bokhandels runt hörnet | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.