Skönt att vara hemma

Idag har jag kommit hem efter en vecka i Dalarna. Jag har varit på hälsohemmet Masesgården, som jag antagligen kommer att skriva alldeles för många inlägg om. Det är ett alldeles unikt ställe som jag besökt många gånger tidigare och där varje besök betyder mycket.

Som ”riktigt” hälsohem, serverar de inte kaffe. Antingen får man avstå kaffe eller får man ta med lite pulver och fixa med på rummet. Det finns alltid tillgång till tevatten och på vissa rum finns vattenkokare. Mitt fall fungerade det inget vidare med pulverkaffe. Det smakade inte gott. Jag vill dessutom ha mjölk i kaffe och det fanns inte att tillgå. Jag försökte fixa kaffe, smuttade lite men det smakade inte. Konsekvensen är trötthet. Livet är inte lika roligt utan kaffe.

Det första jag gjorde vid hemkomst var att åka iväg för att köpa mjölk. Kunde dock inte hålla mig tills jag kom hem så det blev kaffe på Gateau i köpcentret. Oj så gott. Jag kände hur lyckan steg. Trots kaffe bestod dock tröttheten. Min varukorg i affären avslöjade orsaken. Omedvetet hade jag plockat ner blodpudding, viltpate, leverpastej mm. Mitt järnbegär har talat. Vegetarisk mat är gott men det ger tydligen inte mig tillräckligt med järn. Ny fyller jag på med både järn och koffein. Framtiden ter sig genast ljusare.

8 tankar på “Skönt att vara hemma

  1. Ja, om jag äter enbart vegetariskt under flera dagar i sträck så mår jag inte väl. Vet inte om det är just järn kroppen saknar, men något är det. Hälsohem, låter behagligt, men utan kaffe en vecka… efter två dagar har jag huvudvärk och den består i flera dagar. Släpper nästan omgående när jag får kaffe i mig igen. Koffeinberoende är min kropp, utan tvekan. Skulle jag ta in på hälsohem skulle jag absolut ta med mig kaffe, pulver är ingen höjdare, men bättre än inget kaffe alls. Får inte du huvudvärk när du är utan kaffe!? Tror det är ett ganska vanligt symtom…

    • Jag har gjort uppehåll i kaffedrickandet lite då och då. Första gången, fruktansvärd huvudvärk men numera blir mer tung i huvudet. Och fruktansvärt trött. Måste ta flera Power naps om dagen och är ändå dödstrött. Men annars är hälsohem jättebra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.