Bearbetning

Att plugga har en hyfsat stor inverkan på min sömn, har jag märkt. Tydligast är det inför en tenta. Då är det som att jag pluggar även i sömnen, att hjärnan arbetar hårt även nattetid. I fredags lämnade jag en in en ganska viktigt rapport. Inför det var det som att hjärnan inte ville släppa arbetet innan det var klart. Den malde på i drömmen.

Det senaste nätterna jag sovit dåligt. Allra sämst i natt med massor av mardrömmar. Tänker att det finns en koppling till att jag läser om konflikthantering. Det går inte att undgå att tänka på olika konflikter som man upplevt under åren som gått. En hel del av dem, har förstås påverkat mig starkt. Kanske att det är gamla minnen som bearbetas under nattsömnen?

Hur vet jag om det är bearbetning eller bara störande? Kan jag påverka det? Det vore ju toppen om jag kan ta hjälp av sömnen på något sätt istället för ett enbart känna mig trött av störd sömn.

8 tankar på “Bearbetning

  1. Kanske är det så att gamla oförrätter kommer ikapp dig nu när du pluggar intensivt om just konflikter? Jag hoppas att mardrömmarna upphör och att sömnen blir mer rogivande.

    Jag tror att drömmar är en del bearbetning, en del ihopblandning av sånt en varit med om. I natt drömde jag också en mardröm om att jag inte kunde hitta min bil som jag sprang och letade efter i Stockholm. Jag tror att det var den glömda osten i baksätet som spökade. 😆

    • Jag hoppas att det är pluggandet som stör drömmarna. Kan inte komma på att jag har något som stör i livet. Kanske är det den starka månen som gav lite försenad effekt?

  2. Att sova dåligt en natt kan väl fungera men om det blir flera nätter i rad så blir det jobbigt. Kanske handlar det om att man bearbetar vissa saker eller så tar man för många tankar med sig till sängen.Hoppas nattsömnen blir god.

    • Tack! Du skriver så klokt. Just det här med att ta med sig tankar in i sovrummet, behöver jag ändra på. Kanske ska börja läsa feelgoodböcker innan sängdags!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.