Däckbyte

Inväntar träningsvärk. Igår var dagen för mig att byta till vinterdäck på bilen. Ibland får jag hjälp men oftast så gör jag det själv. Min pappa har ett bra garage där jag kan vara och han sitter bredvid och tycker att det är trevligt att ha sällskap i garaget. Han vill gärna se sig som någon form av instruktör medan jag ser honom som verktygshållare.

Min stil är inte smidig men den är unik. Jag använder hela kroppen och efteråt är jag smutsig från topp till tå. Det är tungt och många ställningar som min kropp inte är van vid. Men resultatet blir väldigt bra och jag själv är orimligt stolt och nöjd.

Det brukar dröja lite drygt ett dygn innan värsta träningsvärken kommer. Nu är jag beredd att välkomna den! Och med vinterdäcken på, är jag även beredd att välkomna vintern. Jag är redo!

4 tankar på “Däckbyte

  1. Det låter som ett riktigt hästjobb och ett sådant jobb som känner sig nöjd med när det är klart. Här skedde bytet på verkstad och däcken har vi på däckhotell. Kostar förvisso en slant men är samtidigt väldigt smidigt.

    • När min pappa dör, kommer jag också anlita en firma. Nu är det ett sätt att umgås på, ett sätt där han får känna sig viktigt och behövd. Just nu är det mycket värt, så jag står ut med slitet.

  2. Klart du ska var nöjd med dig själv efter ett sådant arbete. Om jag minns rätt så lärde jag mig HUR man gör när jag ganska nyligen blivit bilägare. Men förstod sedan att jag inte orkade dra loss muttrarna. Sedan dess har jag lämnat in bilen. Men nu de senaste cirka 10 åren kör jag med åretruntdäck. Smidigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.