Norrköpingshelg

Det blev en riktigt skön helg i Norrköping, trots det gråtrista vädret. Under lördagen blev det promenader och museibesök och ett avslutande teaterbesök, vilket jag redan skrivit några rader om här.

Söndagen blev lugnare då jag efter en god hotellfrukost, satt på rummet och pluggade. En kort promenad till konstmuseet blev dagens höjdpunkt. Ett museum behöver inte vara stort, men innehålla många godbitar ändå. Vid mitt eftermiddagsfika gjorde jag misstaget att slå in fel kod på mobilen så att den låste sig helt. Usch och fy. Det är sådant som ger mig stresspåslag eftersom telefon bla används för att visa tågbiljett mm. Jag skyndade tillbaka till hotellet och dator för att kunna lösa problemet och det gick galant. Det var inte så svårt att hitta puk-koden, som jag trott. Hann även plugga lite mer innan jag tog tåget hem. Skönt att få se något annat under en helg men samtligt är det alltid skönt att få komma hem igen. Skolböckerna väntade.

I lördags skrev jag bla om några skillnader vid teaterbesök, som jag upplevde mot de teaterbesök som jag är van vid. Nu efterhand har jag reflekterat över ytterligare en skillnad: Avsaknad av parfym. Att gå på Dramaten eller Stadsteatern en helgkväll, kan vara som att gå in i en parfymbutik. Många görs sig festfina och snålar inte med parfymen. Det upplevde jag inte alls på samma sätt i Norrköping. Folk var finklädda doften var mjuk och neutral, dvs inte utstickande och irriterande. Det här tycker jag är intressant utifrån två olika perspektiv:
1) Vad gör att bruket av parfym skiljer sig åt?
2) Varför upptäckte jag inte avsaknaden av parfym direkt?

10 tankar på “Norrköpingshelg

  1. Så skönt att det löste sig med puk-koden för visst blir man stressad. Jag är ganska så doftkänslig och uppskattar därför när det är mycket diskreta dofter.

    • All teknik har sina för och nackdelar. Har inte vågat finger touch än. (jo, jag är konservativ). En alldeles för stark doft kan förstöra en upplevelse.

  2. På min samsung har jag fingeravtryck men också en kod som jag alltid måste ange vid en omstart. Dvs väldigt sällan. Glömde den en gång o fick fabriksåterställa eländet. Men det var simkortskoden du bommade på antar jag eftersom puk låste upp. Just puk kan operatörerna hjälpa till med om man inte har en dator men kan låna en telefon exempelvis.

    • Jag har en krånglade telefon så jag får starta om flera gånger i veckan, ibland flera gånger per dag. Vid omstart krävs sim-kod, annars enbart en pinkod.
      Nu när jag vet hur man gör och var jag kan hitta koderna, så är det enkelt. Men när man står ensam i eftermiddagsmörkret, så tar det en stund innan man hittar en lösning. I mitt fall räcker det inte med en dator, jag måste komma ihåg min inloggning till mitt mobiltjänsteföretag. Och eftersom jag aldrig loggar in hos dem, får man fundera lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.