Träd

Har besökt Norrköpings konstmuseum och inhämtat inspiration. Konst är något som jag inte alltid förstår men som jag gillar att betrakta. Konst väcker många tankar och känslor inom mig.

När jag besökt ett konstmuseum eller en utställning, brukar jag köpa med mig ett kort (vykort) på det eller de konstverk som jag attraheratas av vid besöket. Det är fina minnen och samtidigt intressant att se hur vad som väcker attraktion och hur olika det kan vara.

När jag nu på eftermiddagen tog en kopp kaffe och tittade på det inköpta korten, ser jag att alla avbildar träd. Det är höga, stolta träd som står stabilt och sträcker sig mot himlen. Det var inget jag tänkte på inne i konsthallen men som är tydligt nu. Det tycker jag är intressant. Jag är övertygad om att det betyder något, att mitt undermedvetna vill säga något. Det är upp till mig att komma på tolkningen.

2 tankar på “Träd

  1. Konst är intressant. En del gillar man, annat inte. Att förstå konstverk, de flesta konstverk betraktas litet olika av olika betraktare och precis som du skriver, olika vid olika tillfällen av samma konstverk. Visst är det spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.