Selektivt minne

Under hösten rullar en reklamfilm för Mariestadsöl. Det är en man som sitter i en fåtölj och snackar om Österlen, en plats att vara på. Varje gång jag ser den, så tänker jag tillbaka på den vandring jag gjorde på Österlenleden i somras. Mina minnen är varma och soliga. Det är inte mina foton. De visar regn och blåst. Känner en stor tacksamhet för det behagligt selektiva minnet som jag fått.

Mannes fåtölj fick mig att tänka på den här stolen, som stod på en vacker men väldigt öde strand. I +14 grader och ösregn, så behöver man inte trängas. Oavsett väder så besöker jag gärna Österlen igen. Men nästa gång tar jag bilen.

6 tankar på “Selektivt minne

  1. Mariestadsöl – gott! Jag har dock inte sett någon reklamfilm om den, beror förmodligen att jag väldigt sällan kollar reklamfinansierade TV-kanaler. Eller är det på bioduken du sett reklamsnutten?

  2. Var inte klar med kommentaren när jag sände… Österlen och stolen, förstår att det inte var precis någon kö till den när du var där. Österlen är vackert, som väl är så vädret betydligt bättre sommartid. Vintertid är inte södra Skåne så kul, med blåsten som verkligen får kraft där…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.