Utmattat på gränsen till förtvivlad

Fy tusan. Idag känner jag mig långsamt och gammal.

Idag har jag haft en hemtentamen dvs en tenta som vi fick tillgång till idag och som ska lämnas in före midnatt. Det vi visste om tentan är att den brukar anses väldigt svår. Så klocka 08.00 satte jag mig vid datorn, hämtade hem tentan och satte igång. Jag ville ha gott om tid på mig. Klockan 19.30 lämnade jag in. Jag har inte ens kunna ta paus (jo ett toalettbesök a 1 minut, 2 koppar kaffe a 1 minut samt värmt en paj i mikron a 2 minuter). Jag har inte löst allt men det mesta. Men jag orkar inte mer. Vågar inte heller vänta för sent, om man får något problem med datorn eller uppkoppling (inlämning sker via webben). Min bedömning är att min insats räcker med råge för att bli godkänt men det blir knappast full pott denna gång.

Jag är inte gjort för denna press. Jag har visserligen jobbat många, långa dagar genom åren, men då alltid hunnit med någon form av kortare paus tex att gå till kopiatorn eller en kaffemaskin som är längre bort än 2 m. Det här var verkligen tufft. Kan inte minnas att det var så när jag gick i skolan som ung.

Nu är jag ändå en av de första som lämnat in min tenta. De andra kämpar fortfarande. Anar redan nu att det kommer att komma viss kritik mot omfattningen av tentan samt att den innehöll frågor som inte funnits med i lektioner eller kurslitteratur.

Nu ska jag vila.

Annons

8 tankar på “Utmattat på gränsen till förtvivlad

  1. Pingback: Vila och inspiration | På Gång

  2. Pingback: Dagvill | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.