En kastrull med minnen

Värmde några fiskbullar till min kvällsmåltid. Som vanligt tog jag fram min minsta kastrull. Det är en liten sak men teflon och den är av märket Tefal. Jag fick den av min bästis när jag fyllde 18 år, så den har hängt med i många år. Varje gång som jag tar fram den, så tänker jag på min väninna. Kastrullen är som en symbol för den längtan att bli vuxen som hon hade. Hon längtade efter att flytta hemifrån och lyckades på något sätt få tag i en studentlya redan under gymnasiet. Jag fick ofta hänga med henne i heminredningsbutiker.

Hon var verkligen hungrig på livet. Tyvärr blev hon bara 25 år. Tänk om hon vetat att jag än idag, efter så många år, tänker på henne och hennes aptit på livet varje gång jag tar fram min lilla kastrull. Kunde hon ana att kastrullen skulle bli en så fantastisk och betydelsefull gåva?

Saknaden tar aldrig slut men det är glada minnen som tänker tillbaka på när jag står vid min kastrull. Tänker att det trots allt, kanske är det bra att hon inte vet att jag fortfarande äter fiskbullar.

9 tankar på “En kastrull med minnen

  1. Åh så fint skrivet! Underbart med minnen tycker jag. Jag har min mormors gamla gjutjärnsgryta och när jag gör långkok tänker jag alltid på henne och hur grytan fortfarande ger så många goda kärleksfulla minnen.
    Trevlig kväll!
    Anneli

  2. Så fint skrivet om din vän och den första kastrullen. Ett minne att använda om och om igen. Även här finns första kastrullen men jag köpte min själv. Tio kronor kostade den…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.