Fler glada kommentarer

På facebook är jag med i en lokal grupp här i kommunen där jag bor. Den var tänkt som att dela tips men det blir en hel del oro och gnäll. Nu går en våg där gymnasieelever vill ha hjälp att vi ska fylla i enkäter. Tror att det är någon form av marknadsundersökning inför att starta företag. Jag har fyllt i några men inte alla.

Häromdagen såg jag en surgubbe som klagade lite på utformningen av en enkät. Jag reagerade eftersom jag tycker att skolungdomarna gör ett helt ok jobb, de är ju ungdomar och måste få lära sig. Det är enbart onödigt att försöka sänka ungdomarna. Jag skrev därför en uppmuntrande kommentar och blev aningen förvånad då en annan surgubbe reagerade negativt på min kommentar. Men sedan dess har många andra hakat på mitt initiativ och skriver uppmuntran till ungdomarna. Hurra!

Jag har helt övertygad om att skolan ger ungdomarna konstruktiv kritik och hjälper dem vidare. Den typen av kritik är inget som vi andra behöver ägna oss åt, tycker jag. Däremot viktigt att uppmuntra ungdomarna att ta goda initiativ och att undersöka intressanta ämnen.

Jag är också glatt överraskad att det gick att vända trenden från gnällkommentarer till uppmuntran. Sådant vill jag se mer av.

4 tankar på “Fler glada kommentarer

  1. När det gäller barn och ungdomar tycker jag det är viktigt med beröm så det var jättebra gjort av dig. Det finns alltid människor som tycker om att trycka ner andra. Jag tycker om att lyfta, vi hade en liten praktikant på vårt jobb och jag brukade berätta för henne hur duktig hon var och vi har fortfarande kontakt på sociala medier.

    • Ju äldre jag blir, desto viktigare känns det för mig att vara uppmuntrande mot yngre, och vara förebild.

      I detta fall tror jag att ungdomarna blev taggade samtidigt som surpupporna la ner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.