Mirakelverkstaden

Mirakelverkstaden av Valérie Tong Cuong är en varm berättelse som präglas av optimism även i livets dalar. Har sett att några kallar den feelgood, andra må-bra-bok och många menar att det är en bok som berör.

Det handlar om tre livsöden som när det känns som mörkast, får en utsträckt hand. En man, kanske att han kan göra under, bjuder in dem till Mirakelverkstaden där det får en chans att läka själsligt och ta nya steg i livet.

Jag gillar den här genren och jag gillar den här berättelsen. Den väcker många tankar och även om den präglas av optimism så finns även ett djup och ett mörker. Jag tycker att balansen är bra. Min utmaning är att jag läst så otroligt mycket bra om boken: att den vunnit priser, betraktas som succé. Det sätter på något sätt nivån för förväntningarna. Jag tycker att det är en väldigt bra berättelse, man kanske inte riktigt så fantastisk som jag förväntat mig.

Jag har tidigare läst Olyckan av samma författare. Jag uppskattar båda böckerna även om jag upplever dem som ganska olika.

11 tankar på “Mirakelverkstaden

    • Jag tycker absolut att den har något. Den är inte så förutsägbar och man får tänka till flera gånger. Varm och inte alls fördömande. Däremot inte absoluta världsklass, som jag fick intrycket av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.