Jag ser hopp om mer saklig debatt

När jag ser debatten i sociala medier blir jag riktigt orolig för kommande valrörelse. Jag upplever en mycket hårt ton och faktaunderlag kan både vara rörigt och vilseledande. Även i riksmedia ser jag att tonen hård. Partiledardebatt och riksdagsdebatter upplever jag som mer varierande, tidvis hård men många gånger saklig. Var kommer de hårda tonen ifrån?

Det har jag funderat över när jag tittat på partiernas partistämmor/partidagar som ibland visas via Svt Forum. Häromveckan vad det Centerpartiet, nu är det Moderaterna. Retoriskt och debattmässigt är de duktiga, tycker jag och det gäller många partier. De lägger fram argument, lyssnar, debatterar och ger energi till debatten. Inte alls lika hårt och de undviker elakheter.

Partiernas egna debatter ger mig hopp. Det ger mig hopp om en mer saklig debatt, även i valrörelsen. Vad jag kan se, bygger partierna nu upp energi och engagemang och rustar sig för valrörelse och kommande riksdagssammansättning.

Jag förstår inte vad som ligger bakom den hårda tonen och var den kommer ifrån. Men jag ser att det finns andra krafter. Det finns mycket bra energi att ta tillvara. Det vill jag uppmuntra till och visa respekt för.

Annons

2 tankar på “Jag ser hopp om mer saklig debatt

    • Vi får väl ser hur det hela utvecklar sig. Det är många som vill ha en annan ton men inte riktigt lika många som vill går före och vara förebild.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.