En plats på jorden

En av sommarens viktigaste minnen är en konsert med Eva Dahlgren. Hon uppträdde på Malmöfestivalen, jag var i Malmö och bestämde mig för att gå och lyssna. Jag är inget fan, har bara lyssnat till hennes mest kända låtar, så det var en mycket lycklig beslut att jag gick dit och lyssnade.

För mig blev mötet med Eva Dahlgrens musik, som en magisk upplevelse. Jag älskar hennes texter, hur hon fått ihop musik och text och helheten på scen. Svårt att sätta ord på det, men just den kvällen betyder väldigt mycket för mig och har förändrat mig en aning. Jag var helt hänförd.

Nu lyssnar jag på hennes senaste skiva nästan varje kväll när jag ska sova. Många bra låtar och fin stämning i musiken som passar mig. Men det var en annan låt som jag föll allra mest, den där augustikvällen. Det tog lite tid innan jag hittade låten. Det heter ”En plats på jorden” och kom redan 1984.

Kändes lite snopet att jag missat den i så många år. Det är dock lätt att inse att jag då var alldeles för ung för förstå och ta till mig låten, då när den kom. Men nu är jag tillräcklig vuxen att ta mig an hela Eva Dahlgrens musikskatt. Jag har missat mycket.

5 tankar på “En plats på jorden

  1. Även Fästmön och jag var på ED-konsert i somras. Hon hade en sån i Parksnäckan här i Uppsala och det var Fästmöns födelsedagspresent till mig. Riktigt fin och bra present. 😛

  2. Pingback: Kravlöst och utan förväntningar | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.