Kyrkoval

Trots att jag nästan bor granne med skolan som är min vallokal i kyrkovalet, så var det lite svårt att hitta. Det var ingen ringlade kö dit, men det kom personer, en och en.

Att rösta är för mig en självklarhet. Det är en möjlighet att påverka, att göra sin röst hörd och även visa sitt engagemang. Jag ser det som en rättighet att ta vara på.

Däremot är det inte så lätt att veta vad man ska rösta på. Informationen har varit begränsad. Det har varit många fina ord men svårt att se avgörande skillnader och vad de fina orden faktiskt innebär i praktiken. Jag tycker också att det är viktigt att känna förtroende för de personer man väljer. Deras engagemang är ofta avgörande. Kandidaterna i kyrkovalet är ofta anonyma för mig. Det har knappast förts några personvalskampanjer.

Med lite klurighet, hittade jag mitt val och har nu avlagt mina röster. Det känns mycket bra och väl använd tid.

Annons

14 tankar på “Kyrkoval

  • Valdeltagandet har ökat. Men, jag tycker nog att betydligt fler skulle kunna se chansen. En femtedel är inte så många. Men kanske många om man jämför med andra föreningar?

  • Just denna ledartext tycker jag saknar argument, utan domineras av tyckande. Kanske är det en del av problemet. Det är mycket tyckande och känslor men svårt att för en bra faktabaserad diskussion.
   Däremot håller jag med om att nomineringsgrupperna behöver bli tydligare. De kan ju börja med att hitta andra namn.

   • Jag tycker att kyrka och politik inte ska blandas ihop. Inte på något sätt. Kyrkan ska styras av kristna värderingar (dom är väl rätt så bra beskrivna i Bibeln?) och inte av politiska mål.

   • Alla värderingar och olika tolkningar behöver alltid diskuteras och de finns olika åsikter. Det handlar väl mer om vad man vill satsa på och var man vill lägga pengarna. För det finns olika grupper att rösta på. Att rösta fram förtroendevalda, är svårt att komma ifrån.

 1. Jag röstade också, men tyvärr inte på det kyrkoparti som jag hade velat. Partiet hade nämligen en kränkare som första namn och ett sånt parti kan helt enkelt inte få min röst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.