Möss och människor

Möss och människor av John Steinbeck tillhör de böcker som jag å ena sidan borde ha läst för länge sedan, å andra sidan önskar att jag inte läst. Inte just i kväll, i alla fall.

Två män, kringvandrande lantarbetare sliter i sitt arbete och har en gemensam dröm. De har en udda vänskap om det nu verkligen är vänskap. De lever i en hård värld och det visar sig att det inte är så lätt. På 138 sidor hinder det hända en hel del.

Det här en bok som ingår i mitt projekt ”50 innan 50” dvs böcker jag vill läsa innan jag fyller 50 år. Jag räknar den som en klassiker. Kanske att jag med distans, kommer att tycka att den berikar min bildning. Just nu undrar jag mest hur jag ska kunna sova i natt.

4 tankar på “Möss och människor

  1. Den läste jag någon gång i forntiden så mina minnen av boken är verkligen diffusa… Vissa böcker man vill man liksom ha läst och dit hör många klassiker.

    • Jag tycker inte om fenomenen i historien, även om jag kan se att den är bra skriven. Men jag var förgrymmad och ledsen när jag läste ut de sista sidorna. Jag har för mig ett det var en bok som man skulle läsa i skolan, Kan verkligen inte fatta att skolbarn ska läsa den boken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.