Pustar med stavar

En ny favoritrunda börjar ta sin form. Jag har hittat nya vägar för kvällpromenaden och nu finslipar jag på min runda. Jag letar varianter, sätt att förlänga och förkorta den. Snart är jag nöjd. Det här kommer att bli bra!

Ikväll var det shorts, t-shirt och stavar som gällde. För mig blir det en väsentlig skillnad mellan att gå utan eller med stavar. Med stavar har jag högre och jämnare takt och jag tar i mer som ger en kraftfull gång. Och jag svettas mer. Nackdelen med stavar är att mina axelproblem gör sig påminda. Det är inte helt förtjusta i att utsättas för denna prövning. Men lite värk kan jag hantera, det var betydligt mer problematiskt under gårdagskvällens promenad.

Under promenaden igår drabbades jag av kramper i magen. Smärtan tilltog, jag kallsvettades och var alldeles yr. Nästan halvvägs på rundan stod jag och hukade över några buskar med de två tankar i skallen: 1) Vad ska folk som passerar tro? 2) Hur ska jag ta mig hem? Hem kom jag på något sätt och idag var tankarna dessa: 1) Varför kom ingen fram och frågade hur jag mådde? 2) Bäst att ta med SL-kortet i fickan! Jag fattar inte att jag skäms när jag mår dålig. Det ska jag nog försöka ändra på. Första steget var att skriva om det här.

Ser redan fram emot nästa pass på min runda.

8 tankar på “Pustar med stavar

  1. Många drar sig nog för att gå fram och fråga hur någon mår. Väldigt dumt egentligen för det kan vara något allvarligt. Hoppas magen känns bättre idag.

    • Tack! Allt är bra. Men visst får man en tankeställare. Oroväckande samhällsutvecklingen men jag går nog inte heller fram till okända personer i buskage. Jag inser risker men samtidigt behöver vi bry oss om varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.