Detoxa ditt liv på tre veckor

Hittade lite inspiration i tidningen Tara om vad det kallar ”Detoxa ditt liv på tre veckor” Det var en lättsam artikel i flera delar och i tidningen fanns även ett roligt schema att följa. Jag bläddrade i tidningen igår och eftersom schemat börjar med en lördag, så fanns ingen skäl att tveka. Jag börjar idag.

Det som Tara i detta sammanhang kallar för detox består av tre delar: maten, själen, tiden och det tycker jag är intressant, där jag är i livet nu.

Idag har jag haft i uppgift att inventera kylskåpet. Syftet är att se till att fylla det med bra saker. För min del handlar det först om att tömma kylen på oätliga saker och annat som jag inte längre vill ha. Sedan skrev jag en inköpslista (händer typ aldrig) där jag utgick från tidningen och några recept som jag sett. När jag var och handlade så blev men korg alldeles för tung. Jag var på avdelningar affären där jag aldrig varit tidigare och jag har köpt saker jag inte är säker på vad det är. Och dyrt blev det så nu måste jag se till att laga mat av allt jag köpt.

Tydligen ska ge mig själv fotmassage i kväll. Måste läsa på lite vad de menar. Jag brukar ju smörja fötterna men kanske att jag ska göra det mer innerligt, med mer känsla.

Dagens tredje uppgift har varit att inventera energitjuvar. Det har jag ju redan gjort så jag har ägnat mer tid att fundera över hur jag ska hantera dem. Tidnigen Tara menar att man har tre val: 1) Gilla dem, 2) Ändra på det, 3) Avsluta. Det tycker jag är mycket klokt. Jag har läst alltför många enbart rekommenderar det tredje alternativet. Jag ser det om nödvändigt ibland men i många fall enbart ett flyktbeteende dvs att fly från problemet istället för att ta tag i det. Min erfarenhet är att alternativ 1) och 2) ger betydligt mer. Att ändra på en energitjuv, tex våga ta ett samtal, kan vara oerhört berikande för båda parter.

Tre veckor och jag har redan klarat av en dag (nästan)!

4 tankar på “Detoxa ditt liv på tre veckor

  1. Pingback: Svåra utmaningar | På Gång

  2. Pingback: Zen promenad | På Gång

  3. Pingback: Två av mina svagheter | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.