Olyckan

Olyckan av Valérie Tong Cuong är en berättelse om en familj som skakas om ordentligt. Det börjar med att den 12-årige sonen i familjen råkar ut för en olycka då han kör omkull med sin cykel. Han blir mycket allvarligt skadad. Men under dagarna som följer bubblar konflikter upp och en hel del hemligheter kommer upp till ytan.

Vi får följa berättelsen genom pojkens mamma, pappa moster och mormor. Det är enkelt att hänga med genom tydliga markeringar i kapitelindelning om vem som är berättarrösten. Det är välskrivet och ett flyt i hela berättelsen. Vändning efter vändning följer på varandra.

Jag har nog varit arg under hela läsningen. Det här är personer som agerar utifrån sig själva och sin egen syn och det göra varandra illa. De sårar varandra utan att se sin egen roll i det. Det är så bra beskrivet men jag blir så väldigt upprörd. På så sätt måste jag säga att det är en berättelse som berör.

Annonser

11 thoughts on “Olyckan

  1. Det var en tung bok att läsa för mig som kommer från en uppväxt fulla hemligheter som man inte talar om och som barn känner av. Det oönskade barnet som vuxen är jag. Det slår mig när jag läser hur jag själv för ”traditionen” vidare i min familj. Att aldrig tala om saker

  2. Ping: Mirakelverkstaden | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.