Helg igen

Vaknade upp i ett gråtrist Helsingborg igår. Med vetskapen om att det var sista hotellfrukosten på ett tag, så passade jag på att njuta länge. Packa, en stunds skrivande på biblioteket och en fika hann jag också med innan tåget gick för hemfärd under eftermiddagen.

Jag är lite dagvill och tänkte inte riktigt på att det var fredagskväll. Många på tåget var ivriga att komma hem. Jag brukar ju gilla att åka tåg men nu är jag ganska så less på det. Det är samma långa sträcka varje gång. Men, men, snart börjar jag nog längta igen.

Något annat jag inte tänkte på var att pendeltågsstation är flyttad i Stockholm. Tidigare kunde jag byta från tåget, springa till pendeln på närliggande perrong och hinna med ett byta på någon minut. Den tiden är förbi.

Idag är det lördag, ingen mjölk i kaffet men massor av tvätt att ta hand om. Först en maskin tvätt, sedan blir det att handla mat. Kanske en skön lördag på balkongen?

2 tankar på “Helg igen

  1. Välkommen hem igen då! Sist jag åkte tåg var returen klart bättre än turen. Hem var det nämligen äldre tåg. Sittdelen på sätena på de nyare tågen (alla?) är felkonstruerade enligt mej! De sluttar ju så att man glider framåt hela tiden. Dessutom gick det inte att nå fönstret med kinden då avstånden mellan armstöd och fönster var för långt!! Helknäppt!

    • Tack! Man kan verkligen undra hur de tar reda på passagerarnas preferenser när de konstruerar tåg. Jag börjar lära mig vilka platser som är bra. Men jäklar så äckligt det var på toaletterna. De behöver städa oftare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.