Skåneleden – dag 4

Den fjärde dagen på min vandring på Österlen innebar att gå etapp 7 samt 7A och på detta sätt hamna i Agusa. Efter föregående dags och nattens regn var det halt och lerigt så jag fick kolla var jag satte fötterna.

Det blev en skön vandring genom skog och längs en porlande bäck så det fanns mycket fint att se på. Leden gick även förbi ett vattenfall vilket alltid är trevligt att se. Ibland var det lite si och så med markeringarna och alldeles nära Alunbruket, gick jag fel. Jag irrade länge innan jag fick gå tillbaka och sedan hittade jag rätt. Känns väldigt trist på en markerad led.

Belöningen för vandringar blev underbar. Kaffestugan Alunbruket är ett pittoriskt ställe med väldigt gott fika. För mig var det bara lunchpaus men jag hade kunna sitta där hela dagen och om jag hittar ska jag absolut resa dit igen.

Leden går vidare norrut men ganska snart stötte jag på problem. Jag kom helt enkelt inte över ett vattendrag. Det var brett så jag kunde inte hoppa, det var sankt och jag ville inte sjunka ner för djupt i dyngan och det fanns ingen spång. Riktigt illa. Det fanns en hal stock under vatten samt ett vingligt rör. Tyvärr, jag fick vända tillbaka och leta efter en alternativ väg. Allt löser sig men nog är det trist.

Det var en otroligt vacker vandring genom skogar, mycket bokskog och jag gillade verkligen sträckan. Men det var lerigt på sina ställen och leden behöver rustas. Nya spångar behövs och markeringarna behöver bli bättre. Jag gick fel flera gånger då det inte syntes att jag skulle svänga av.

Rastplatsen vid Agusa är jättefin. Den ligger vid ett vilthägn. Det ska finns hjort men det såg jag inte däremot var det gott om vildsvin i deras hägn. Jag är otroligt tacksam över det rejäla stacketet.

När jag kom till vindskyddet hade redan en mamma med två barn bosatt sig där men det vara ok att dela. Det är ju så med vinskudden, de går inte att boka så man får samsas om utrymmet.

Etapp 7 och 7A skulle jag gärna rekommendera men känner mig tveksam pga det dåliga skicket. Hoppas att markeringar och spångar åtgärdas snarast.

Annons

2 tankar på “Skåneleden – dag 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.