Berättelse om ett äktenskap

Berättelse om ett äktenskap av Geir Gulliksen har lockat mig då jag hört mycket gott om boken och sett mycket reklam där den rekommenderas. Nu har jag läst och vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig.

Det handlar om en man vars äktenskap tagit slut. Han ser tillbaka på förhållandet och tiden tillsammans genom att se på tiden från sin exfruns perspektiv. Det är ett väldigt intressant angreppsätt. Det är en väldigt nära berättelse och en varm berättelse om kärlek. Men det är också en fysisk berättelse med mycket sex, kön och kroppvätskor och det är ju sådant som jag är alldeles för pryd för. Jag fattar att det i detta fall behövs men kanske inte i den omfattningen.

I reklamen har jag sett att denna bok rekommenderas för bokcirklar. Jag är så oändligt tacksam att mina cirklar inte valt denna bok, det hade jag aldrig fixat. Nej, jag är så tacksam för att jag satt på min balkong och läste.

7 thoughts on “Berättelse om ett äktenskap

  1. Du skriver ofta att du är pryd. Jag tycker att det är helt normalt att inte vilja läsa (vara ointresserad av att läsa om det) eller titta på en massa sex, kön och kroppsvätskor trots att jag ser mig själv som väldigt opryd t.o.m raka motsatsen men var sak har sin plats så att säga.

  2. Jag har funderat på att läsa boken men tror nästan att jag väljer en annan i stället. Tror inte det är en bok för en cirkel i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s