Källsortering

Att sortera sopor har jag visserligen gjort länge men under den senaste tiden har jag försökt bli mer noggrann och sortera ännu er. Jag tycker inte att det är kul med det går ganska bra.

Numera tror jag att den största vinsten med själva sorterande är att se hur mycket sopor vi faktiskt strör omkring oss. Det är så tydligt när jag sorterar och det ligger sopor i olika byttor. Förr i tiden knöt man ihop soppåsen, slängde snabbt och glömde. Nu arbetar man mer med soporna och inser hur mycket skräp det är. Medvetenheten är stor.

Mitt knep för att lyckas är ”lite och ofta”. Jag har flera olika små byttor och påsar som jag fyller och tömmer ofta. Det tar mer tid men det fungerar. Jag är dock inte övertygad om att det är värt besväret men jag väljer ändå att göra det.

2 tankar på “Källsortering

  1. Jag tror också att det ökar medvetenheten i första hand. Det är bra.
    Just vad gäller kläder har jag tänkt om och luktar på dom innan jag tvättar. Vanliga tröjor behöver inte tvättas efter varje gång om jag inte svettats kopiöst mycket och det händer aldrig. Bara underkläder som åker i tvätten bums.

    • Det är klokt. Vädring är bra, det använder jag mer. Jag sköljer även en del kläder dvs inte hela tvättprogram. Däremot måste jag tänka på att inte köpa kläder jag inte behöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.