Får inget gjort

Uppe tidigt och dagen började bra. Pluggade och fixade här hemma ända till det blev dags att skura efter en kaffefadäs. Det tog sin tid. Tog med mig soporna ut och tog även en sväng förbi grovsoprummet för att slänga gamla kläder. Lite förvånad av att upptäcka en trafikolycka där en SL-buss dundrar in i en bil och sedan ett cykelställ. Det är oklart vad som hänt men det väcker tankar.

Den första tanken var att jag faktiskt inte hört något trots att jag bor nära. Ingen smäll, inga sirener. Allt har gått hyfsat lugnt till. Den andra tanken var en få blivit skadade, troligen bara två personer. De är naturligtvis allvarligt nog men insikten finns att det kunde blivit värre. En söndagsförmiddag är det ganska folktomt i området men det till vardags är fullt med människor och framförallt många barn.

Andra gator i området har fått hastigheten sänkt till 30 km/h. Övergångsställen har gjorts om och smalnat av vägen. Utanför mig finns en skylt som blinkar rött när någon kör för fort och tackar i grönt när de saktar ner. Många sänker hastigheten men långt ifrån alla. Nu vet jag inte om hastigheten har betydelse i olyckan men jag är övertygad om att längre hastigheter ger lindrigare konsekvenser.

Nu är jag hungrig och kylskåpet är tomt. Tankarna är mer på trafiken och olyckor än på att plugga. Jag får helt enkelt ingenting vettigt gjort. Tråkig söndag.

Annonser

2 thoughts on “Får inget gjort

  1. Vissa händelser väcker vissa tankar och man fastnar lätt i det. Då är det inte helt enkelt att mobilisera för att fokusera på annat…

    Hoppas måndagen blir bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.