Med Västan till Grinda

När klockan närmade sig tolvslaget idag har jag redan klarat av mina studier för dagen. Har verkligen tränat upp morgoneffektiviteten. Hoppade i kläderna och rusade iväg till tåget. Men tågen gick inte som de skulle och det blev en lång och nervös väntan som sedan följdes av en lättare joggingtur. Min plan för dagen var att åka ångbåt till Grinda och det var på håret att jag hann med. Stor lycka och tack till sjömännen som höll kvar landgången när jag kom jagandes.

För mig är båtresan nästan viktigare än målet. Jag njuter av de vackra gamla fartygen, njuter av att glida fram i skärgården och njuter av utsikten. Vår, sommar, höst och jag sitter ute på däck. Idag sken solen och det var ljuvligt förutsatt att man var rätt klädd.

Det blev ett kort stopp på ön Grinda. Jag har inte varit där tidigare. Det är en ganska liten ö men populär (hyfsat nära Stockholm och bra Värdshus). Planen var att kolla in en stugby som jag funderar på att besöka i sommar. Såg tyvärr ganska slitet ut. Har noterat att många stuguthyrare i Stockholms skärgård tar bra betalt för enkel standard. För mig får det vara enkelt men det måste det vara fräsch och en hyfsad säng.

Nu är jag hemma igen och känner av att kroppen varit ute i solen den friska havsluften hela dagen. Känns skönt i hyn i ansiktet och jag är övertygad om att jag kommer sova gott i natt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.