Lite mun-utredning

Vaknade med blåsor i munnen och började fundera kring orsak. I vanliga fall brukar jag försöka undvika att tänka förmycket på krämpor, undvika att känna efter förmycket eftersom jag upplever att det är lätt att hitta alla möjliga  och omöjlig orsaker och ännu fler krämpor. Det är bra att lära känna sin kropp men ibland kan man bara låta den läka själv, att man kan lita på att det ordnar sig.

Det som är annorlunda idag är att jag redan för någon dag sedan fick ett munsår, vilket jag får sällan. Blåsor i munnen får jag oftast av matallergi. Min första tanke var att jag kanske råkat äta något olämpligt. Efter att i tanken gått igenom den senaste veckan avseende mat och stress, slogs jag plötsligt av en insikt. Det som skiljer den senaste veckan från andra är att jag köpt nya läppstift. Och fått hjälp att prova fram rätt nyans i butik. Nog känns det som att något virus kan ha hittat en rosa väg till mina läppar via ett kladdigt stift.

Nu kommer det att dröja innan jag provar läppstift igen.

Annonser

8 thoughts on “Lite mun-utredning

  1. Tar dom inte med ren pensel från läppstiftet? :O
    Jag får såna blåsor av bivax, det är jättesvårt för mig att hitta läppsmöja och läppstift utan bivax i. Det ger blåsor på några timmar.
    Hoppas att det inte är ngt allvarligt och att det gått ner sig nu.

    • Det är säkert ingen allvarligt, bara lite irriterande innan det läkt. Var först lite orolig eftersom jag håller på och fixar med mina tänder och vill inte ha infektioner i munnen. Men nej, den här supertrendiga specialisten torkade av stiftet ordentligt och sprutade på ett speciellt medel. Det var nog inte så effektivt som företaget tror.

    • Jo, har tänkt på det men då borde jag haft liknande problem oftare, kan jag tycka. Äsch, det spelar ju inte så stor roll. Om det bara läker snabbt så blir det bra. Tänkte bara undvika att det händer igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.