Effektivitet kräver förmiddagskaffe

Som hemmapluggande student går jag ofta mer eller mindre direkt från sängen till datorn. Det går ju att äta frukost och plugga samtidigt. Men efter några timmar behövs en paus. Jag har märkt att mitt behov av förmiddagskaffe är stort och viktigt. Inte bara fylla på koppen, utan verkligen ta en paus, byta sitt plats, tänka på annat och njuta av kaffet.

Det är en fin vana att återupptäcka.

2 tankar på “Effektivitet kräver förmiddagskaffe

  1. Som pensionär blir det ibland från säng till datorn, men oftast äter jag frukost och pysslar litet innan det är datordags.

    Som student behövs säkerligen paus emellanåt. Någonstans har jag läst att bästa resultatet av studier är att läsa på kvällen, sedan till sängs. Då ska det man läst bearbetas och fastna i skallen. Vet inte om jag har haft den erfarenheten, är det något du har tänkt på hur du fungerar 🙂

    • Jag tror att det beror på vad man pluggar. Är det ren inläsning, ja då kan man göra det på kvällen och sova efteråt. Men idag är den mesta inlärningen baserad på problemlösning, tillämpning mm och det tankarna vill man inte ha med sig i sängen. Det går inte att sova när man tänker på en uppgift.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.