Sopsortering

När jag senaste besökte mina föräldrar fick jag hjälp dem att ta hand om sorterade sopor som skulle till återvinningen. De är gamla och sjuka och har ingen bil att föra bort soporna med. Men min mamma kämpar på med sorteringen. Själv är jag lite mer slarvig, och det vill jag ändra på.

Så nu är mitt kök fyllt av påsar och byttor som innehåller skräp av olika slag. Det här kommer inte bli lätt. Hur ofta ska jag gå iväg med mina små sopor? Hur länge kan jag ha kvar i lägenheter? Inte så att de funnits tidigare men nu vill jag sortera mer och det blir väldigt många byttor.

Anar att det är någon form av rutin som behövs. Och att bryta gamla tankevanor. Kanske att jag kan ta hjälp man mina coachingkunskaper för lyckas! Men mest av allt tror jag att systemet måste göras lättare.

6 tankar på “Sopsortering

 1. Det är mkt enklare att sortera hemma hos mig efter att jag byggde om köket och såg till att det finns plats för sortering. Saknar dock möjlighet att sortera matavfall. Det blir en vana att sortera och planera för att göra sig av med det sorterade.

  • Anar att det tar tid att öva in vanan. Det är en tröskel – att gå iväg med ett mjölkpaket, man vill ju gärna samla ihop till en större mängd innan man traskar iväg. Kanske får se det som vardagsmotion.

   • Jag går med pappersinsamlingen en gång i veckan, samma med plast. Metall och glas mer sällan men det kräver ju att jag sköljer förpackningarna lätt innan

   • Jag tror att jag ska testa att inte sortera hemma utan i återvinningsrummet. Då kan jag gå dit varje dag med det jag har.

   • Du får testa dig fram. När man väl börjat känns det konstigt att inte sortera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.