Energidränage

Jag är så frustrerad eftersom jag inte vet hur jag ska få rätsida på en situation. Det tar all min energi och nu ikväll märks det i migrän.

Igår hade vi möte i ”min” studiegrupp i skolan. Vi träffas via Skype och är sex tjejer. Det går bra och är trevligt. Vi är fyra som jobbar på hårt och driver arbetet, en som är en utpräglad ”doer” men ibland så snabb att det blir missuppfattningar och en som är verkligt analytisk men så tyst att det är svårt med delaktigheten. Det är helt okey med olika egenskaper, att vi kompletterar varnadra. Men igår blev det så himla rörigt. Någon satt på ett buss och kunde knappt prata, dåligt förberedd och vi andra fick ta över personens arbete. Jag tycker inte att det är schysst även om det är hanterbart. Dessvärre, den person som lite leverarat har anmält sig som frivillig som projektledare för nästa projekt.

I morse hade jag ett samtal i mindre grupp med två personer. Vi pratade mycket om hur vi jobbar och vad som behöver förändras. Det var så skönt att känna att vi är fler som driver utvecklingen och har en plan framåt.

Men under eftermiddagen har strulet tagit fart. Vi har en deadline denna vecka och personen som ska göra det fortsätter att leverara något annat än vi kommit överens om. Jag har skrivit flera gånger och varit övertydligt men det blir fel i alla fall. Det är som att budskapet inte går in. Jag känner mig uselt som behöver påpeka igen, och igen, vad som förväntas av oss som grupp och vad personen lovat att göra. Det är ju ändå en uppgift som vi måste få godkänt på. Att missa drabbar oss alla.

Det som tar min energi är att jag inte når fram till en person som saknar insikt i vad hela gruppen kommit överens om och att hennes agerande påverkar oss alla. Visst, vi andra kan göra jobbet men det här kommer inte hålla i längden. Jag måste nå en förståelse men just nu är det brist på idéer. Får helt enkelt sova på saken.

Annonser

7 thoughts on “Energidränage

  1. Att arbeta i grupp kan vara utvecklande, kreativt, men det kan vara precis som du beskriver, dränera energi. Kämpigt, irriterande… hoppas människan inser sin begränsning och lyssnar bättre på övriga i gruppen framöver…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.