Tonårsminnen

Det händer inte så att jag besöker centrum i den stad jag är uppväxt i men det har hänt vid några tillfällen det senaste året. Vid dessa tillfällen har jag haft möjlighet att strosar runt på stan och kolla i butiker. Så som jag gjorde under tonårstiden.

Mycket är sig likt. Faktiskt så att många butiker ligger kvar i samma lokaler som när jag var ung, självklart uppblandat med en hel del nytt. Jag anar att vissa butiker snarare valt att etablera sig i köpcentrum utanför stan. Andra, skivbutikern, är helt borta.

Vid dessa tillfällen av strosade kan gamla minnen dyka upp. Framförallt tänker jag på Marija. Marija var min närmaste väninna under det första två åren på gymnasiet. Vi kom från olika delar av stan men hittade varandra första dagen på gymnasiet. Vi hade mycket kul ihop, under några intensiva gymnasieår.

Marija blev bara 25 år. Hon dog av en hjärntumör. Jag inser att jag nästan aldrig pratar om Marija, jag vet inte ens om jag berättat om henne för mina nära vänner eller om jag ens tillåtit mig att sörja ordentligt. Men just sådana dagar, när jag är på våra gamla platser, då känns saknaden. Tänk om jag kunnat boka ett möte med Marija på ett café. Vad hade vi då pratat om? Hade vi ens varit vänner? Det finns så mycket jag skulle vilja fråga. Och ännu mer som jag vill berätta.

3 thoughts on “Tonårsminnen

  1. En del minnen gör ontskönt. Tänk om du hade kunnat träffa din kompis… Tänk OM.. om inte hade varit. Ibland är det försent, bara. Ibland känner jag att jag borde bli bättre på att leva nu, att inte säga att jag hör av mig/träffas sen. Sen kanske inte finns…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s