Smärtsam jobbintervju

Åt lunch på ett café idag med sydamerikans mat. Det är ett litet och trångt ställe men idag var det lugnt. Jag satt på övervåningen och där fanns två ytterligare gäster, en kvinna och en man.

Det visade sig att det var en anställningsintervju. Det var mest mannen som pratade, och snarare malde på utan att ställa öppna frågor. Kvinnan sa nog inte ens fem hela meningar under hela samtalet. Några spridda ja som bekräftade vad mannen sa. Den mest konkreta frågan handlade om fridsintressen och kvinnan svarade att hon mest söker jobb.

Det var smärtsam att sitta och lyssna på detta samtal (men skulle se dumt ut att hålla för öronen). Mannan fick inte särskilt många svar och det beror både på bristande förmåga i att intervju och kvinnans bristande förmåga att tala för sin sak. Jag vill så gärna bryta in och coacha dem både men det gjorde jag förstås inte. Turligt nog var samtalet över hyfsat fort.

Tycker lite synd om dem båda för denna hemska upplevelse.

 

Annonser

10 thoughts on “Smärtsam jobbintervju

 1. Det låter pinsamt! Var de väldigt unga båda två, fast så låter det inte i ditt inllägg. I och för sig är man orutinerad i nya situationer oavsett åldern!

  • Det var oprofessionellt. Kvinnan var 24 år, mannen kanske strax över 30 år. Båda tillräckligt gamla för att kunna klara av detta bättre.

 2. Hej!
  Å så jobbigt att sitta & behöva lyssna på det där. Jag har också hamnat i en liknande situation en gång men då var det den arbetssökande som var så sjukt nervös att hon stammade och sa tokiga saker. Jag tyckte så synd om henne. Ville gå fram & stötta. Olidligt. Jag skyndade mig & gick.

  Trevlig helg/Jenny

  • Tänkte i efterhand att man kanske skulle ha fångat upp kvinnan efteråt, och ge lite mer stöd. Lätt att vara efterklok.
   Trevlig helg!

 3. Känns inte särskilt proffsigt att genomföra en anställningsintervju på det sättet och i den miljön. Det kanske speglar tjänsten/företaget/organistationen..?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s