Koordinering

I morse fick jag ägna en stund åt koordinering, bokning och ombokning av resor, möten och andra aktiviteter. Det här är områden som tillhör mina starka egenskaper och jag är granska på koordinering, men det tänker jag sällan på.

En mindre attraktiv av skolarbete är gruppaktiviter som är obligatoriska. Gårdagens utmaning var att hantera en situation som krävde att alla i gruppen skulle närvara vid ett och samma tillfälle och vi skulle anpassa oss efter lärarens tider. Det här är inte lätt och nu kunde inte en person den tiden vi fått tilldelad. Alternativet var:

  1. Att hitta en tid där alla kan och övertyga läraren om att göra undantag för oss och hitta en tid som även läraren kan acceptera.
  2. Strunta i eleven som inte kunde och låta resten av gruppen gå vidare i kursen.

Min grupp bestämde sig för att vi skulle försöka alternativ 1 och det blev ett gidder att få ihop allas kalendrar och önskemål. Det är supersvårt när vi bara hör varandras röster via Skype. Till slut hade vi i alla fall tre alternativa tider att erbjuda vår lärare. Gruppen utsåg mig att lösa frågan. Och det gjorde jag!

Tyvärr var blev det en tid som inte passade mig, och jag fick boka om resor och boka av andra aktiviteter. Det är ok. Jag är stolt över min grupp som valde att tänka på sina gruppkompisar och se till att alla kommer vidare i kursen. Jag är stolt över att de vågade ta det merarbetet. Jag känner även att vi fick till en bra diskussion om prioritering, som jag tror att de andra kommer att ha nytta av. Och trots merarbete för mig så är jag glad att jag har gruppens förtroende och jag kan ge en viss trygghet till gruppen.  Det känns bra.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.