Grönsakspriser

För en tid sedan skrev jag om priset på sallat som varit högt denna vinter. Våra grönsakspriser hänger ihop med vinterväder i södra Europa. Nu verkar det som att vissa handlare insett att de finns andra länder än södra Europa att handla av. Intressant!

Jag kan faktiskt inte avgöra helheten i vad det betyder. Kanske längre transporter? Kanske andra arbetsförhållanden? Men det kan ju även vara tvärt om, att fler få chans att sälja sina produkter, högre kvalitet mm.

Som konsumet tycker jag att det är svårt att göra medvetna val. Men att priset på grönsaker har sjunkit till normala nivåer – det är jag tacksam för.

Drömmer mig bort till detta:35473_10151172742174035_1797409792_n

 

Annons

20 tankar på “Grönsakspriser

  1. Men här, på vår lilla Ica-butik skulle dom ha nästan 50 kr kilot för tomater. Det priset verkar stadigt öka. Tycker att det var inte länge sedan som tomaterna kostade 29 kr kilot..

    • Det är galet. Det är till och med svårt i vissa fall att handla efter säsong. Jag har försökt handla med kål nu under vintern istället för sallater men det finns inte så stort utbud i alla affärer, troligen pga låg efterfrågan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.