Miniretreat

En soffa, en kopp kaffe och en bra bok är tre goda ting för en skön lördagsförmiddag. Jag sjönk ner i kudden och in i litteraturens värld och där kunde jag stanna länge. Men inte hela dagen då miniretreat stod på programmet.

Retreaten är i en kyrka nära där jag bor och varar bara i tre timmar. Allt sker under tystnad och då kan man bara få vara. Man kan läsa, måla, tänka, vara eller vad man vill. Denna gång valde jag att måla då mindfulness måleri har betytt mycket för mig under vintern. Retreaten börjar med avslappning och det är ju en perfekt start för mindfulnessmåleriet.

Trots dålig kvalitet på papper och färger, lyckades jag i alla fall få fram bilder som betyder något för mig. I övrigt tyckte jag inte att retreaten gav så mycket denna gång. Inga direkt insikter eller tankar.

Men jag är faktiskt inte säker. När jag kom hem, och skulle läsa igen, så var jag så oerhört trött och frusen, som om retreaten tagit all min kraft. Kanske att retreaten ändå gav mig något, en påminnelse om att vila.

Annons

3 tankar på “Miniretreat

 1. Nu förstår jag inte… Går ni dit för att sitta tysta och göra vad ni vill?

  I så fall har jag nog miniretreat varje dag här hemma… Fast jag inte haft namn på det… 🙂

  • Det handlar mycket om att lyssna inåt. Att ta sig tiden att umgås med sig själv. Varje retreat har ett tema. Det återkommer i tankar och i meditation. Hur man vill hitta sin väg kan man göra som man vill tex måla, läsa, skriva, meditera mm. Tyvärr är det så idag att alltför många människor sällan har den här tiden för sig själv. Det allra flesta gör annat när det är hemma. För många är kravlösheten under ett retreat viktig.
   Retreat handlar även om att dela tystnad och gemenskap i tystnad.

   Visst kan man raljera över att texten om reaterat var begränsad denna gång (eftersom jag skrivit om det otaliga gånger). Man kan förvränga allt om man vill. Men det avstår jag ifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.