Sallatpris

Jag älskar isbergssallat. Spenat, romansallat och andra gröna saker går också bra. Just isbergssallat äter jag in mängder. Jag bär hemma många huvuden varje vecka.

Just nu är det dock paus. 75 kr/kg är lite väl mycket för trist sallat. Det är ju vinter, så kvaliteten är inte toppen. Och det har rusat i höjden på bara några veckor. Från sommarpris på 20 kr/kg till hösten 30-35 kr/kg. Numera är det en sport att kolla sallatpriser. Det gör jag numera i alla butiker.

Å andra sidan, kilopriset på spenatblad är inte heller så långt, har aldrig varit. Salladskål var dock billigt så det får jag knapra på nu.

9 tankar på “Sallatpris

  1. Det är ovädret i syd som ställt till det och priserna är galna. Men jag lever på grönt så jag har inget val direkt. Men jämfört med vad andra äter så har jag ett rätt billigt matkonto. 🙂

    • Jag har ett val och jag vill vara med och påverka priserna. Vissa borde kunnat ha investerat i växthus eller annat skydd för länge sen, tänker jag. Jag tror att det finns den del att göra bland mellanhänder också.

  2. Pingback: Grönsakspriser | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.