Min fina dator har lagt av

Min dator har lagt av. Jag tror att det är batteriet alternativt strömförsörjningen som krånglar. Och det är krångligt. Det är ett internt batteri som jag inte kan byta själv. Det är till och med så att det krävs specialverktyg för att kunna ta sig in i datorn.

Efter ett visst detektivarbete insåg jag till min stora glädje att tillverkaren till datorn har sitt Sverigekontor hyfsat nära mig där de har en servicebutik. Jag for dit i förhoppning att de kunde byta batteri direkt. Men nej, de kunde de inte. Om de skulle kunna hitta ett batteri kostar det ca 1200 kr att byta men det rekommenderade en felsökning för 400 kr. Hm, det blir dyrt för en gammal dator. Jag måste fundera.

Nu har jag funderat och jag vill verkligen komma åt mina filer på datorn. Jag tror att jag får kosta på mig en felsökning samt be om hjälp att rädda alla filer. Det borde gå. Hoppas jag. Turligt nog har jag en annan dator som jag kan använda. Men som sagt, det finns några enstaka filer som jag verkligen vill ha och som saknar back up.

4 tankar på “Min fina dator har lagt av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.