Julsenap

Dagens dilemma gäller julsenap. Jag har en tradition som går tillbaka till barndomen där jag gör senap från frön. Jag maler och mortlar och gör senap med egen stil. På senare år har jag även testat med olika smaksättningar. Nu är det dags. Eller?

Med tanke på att jag inte äter min senap så känns det tveksamt att göra allt detta jobb. Alla burkar från förra året finns kvar. Några är nog ännu äldre.

Får man göra senap för nöjes skull?

IMG_3949(1)

Annonser

12 thoughts on “Julsenap

  1. Såklart du ska fortsätta med din tradition.
    Mormor brukade göra senap, kan se henne sitta med en stor skål i knäet och mala. Min bror gör det fortfarande till jul. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s