Tidig jul

Igår kändes det som julaftonsmorgon. Då man sitter förväntansfull framför granen, ser alla klappar och längtar efter att se efter att få öppna den. Det som triggar känslan är att jag fått ett utlåtande från en lektör på en novellsamling som jag skrivit.

Jag är så otroligt nyfiken på vad hon skrivit, vilka råd jag fått och att få sätta igång med redigering. Men just nu måste jag fixa skoluppgifter först, så det måste få vänta några dagar. Oj, vilken lång väntan. Nästan värre än att få vänta på att få öppna julklappar.

På sätt och vis är detta väntat, det är ju jag som beställt utlåtandet. Men jag vet ju inte vad lektören kommer att ge mig. Blir jag glad? Nöjd? Är det tillräckligt konstruktivt? Kommer det att hjälpa mig? Det är sådant som jag verkligen är nyfiken på just nu. Men som sagt, några dagar får det vänta.

7 tankar på “Tidig jul

  1. Nu blir jag verkligen imponerad! Att du kan vänta? Jag hade slitit upp försändelsen, kastat mig över innehållet för annars hade jag aldrig kunnat koncentrera mig på skoluppgiften. Det är lika säkert som amen i kyrkan 😀

    Fortsatt trevlig lördag och lycka till med uppgifterna.

    • Ja, det är kritik jag vill ha. Jag behöver utveckla texterna och vill ha en annan person syn på vad som ska ändras. Om det är inte finns konstruktiv kritik blir jag besviken. Jag vill inte betala för att bara får beröm, det hjälper mig inte.

      • Bra. Vissa människor kan inte hantera sånt och blir det obegripligt varför dom frågar. Du låter redo

  2. Du är beundransvärd om du väntar med att läsa kritiken tills du är klar med de uppgifter du nämner. Jag hade inte ens haft en sådan tanke, inte kunnat koncentrera mig på annat förrän jag läst. Sedan hade jag kunnat gå vidare med de uppgifter som ska in först… Olika är vi människor i handling och tanke, huvudsake är att slutresultatet blir så bra som möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.