Längtan till solen

Det är sällan som jag verkligen längtar efter en solresa. Det händer att jag vill bort, att jag vill se något annat och visst har jag varit utomlands. Men en sådan längtan som jag känner nu, det var verkligen länge sedan.

Det började redan för några dagar sedan. Jag är redan trött på vinter och kyla och jag skulle gärna vilja se något annat än mörker. Men jag har svårt att resa bort pga av skolarbete, jag måste vara säker på att jag har tillgång till wifi och internet. Därtill finns en del andra åtagande.

Men efter att ha läst Mari Jungstedts balkongmetod, så har längtan börjat brinna. Har suttit och letat resor nu ikväll. Jag har visserligen inte bestämt mig än, men så jag längtar. Jag kan åka nästan vart som helst. Bara jag får lite sol och värme.

IMG_0182

20 tankar på “Längtan till solen

 1. Oro för att inte ha wifi?? Ska du till koh rong i Kambodja? 😉 allvarligt, det finns mycket gott om wifi utomlands!! :))Har rest mycket till Asien o Mellanöstern dom senaste åren… I Thailand t.ex kan du hyra en jätteenkel bungalow (för fattiga backpackers) utan ac o varmvatten , men internet funkar konstigt nog alltid utmärkt!! Det står dessutom alltid i hotellbeskrivningen på hotels.com lr booking.com om wifi finns. Lycka till! 🙂

 2. Jag tror att jag bott på två ställen senaste åren som inte haft wifi på rummet men då har jag iofs betalt dryga 100 kronor per bungalow… i receptionen har alltid funnits internet så det behöver du nog inte oroa dig för. Är internet dåligt kan du lita på att det står i tidigare boendes recensioner. Åk till värmen!

  • Verkar som att andra haft bättre tur än jag. Men att sitta i en reception fungerar inte för mig. Jag har varit på många hotell där det sägs finnas wifi men där kvaliteten är så svajig att det inte säkert fungerar när man behöver.

 3. Det är nog mest charter-svennebanan-fylle-ungdomar som lever om på hotellet – kan inte minnas ngt hostel där jag inte fått ro… Dessutom är där många äldre människor som vill (måste?) bo enkelt också

   • Ok, försökte bara hjälpa till. Jag bor inte alltid på hostel. Jag är 42 år och har råd att unna mig lyxigare boende också. Senaste två åren har jag semestrat i Italien, Frankrike, Portugal och Tyskland,

    En annan lösning är att köpa till surf till telefonen, eller att köpa en sticka på plats, funkar ungefär som ett kontantkort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.